Libanese visschotel

Een recept van Smulweb, die het heeft van Onno Kleyn uit de Volkskrant, die het weer heeft van koks van een Libanees restaurant uit Amsterdam. Maar dan licht aangepast om het koolhydraatarmer en groentenrijker te maken. Kortom, een lekkere libanese visschotel!

Ingrediƫnten

  • Een halve bloemkool (+/- 400 gram)
  • 400 gram koolvisfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • 1 pepertje
  • 2 el Tahin (sesampasta, bijv. deze)
  • 1 paprika
  • 2 bosuitjes
  • Koriander
  • Olijfolie

Voorbereiding

  • Maal de bloemkool tot korrels in een keukenmachine
  • Snipper de ui en de knoflook
  • Snij de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes
  • Hak het pepertje fijn, verwijder indien gewenst eerst de zaadjes
  • Snij de vis in blokjes

Bereiding

  • Bak de ui, knoflook en peper glazig in wat olijfolie
  • Voeg de tomatenblokjes, paprika en bosui toe en laat een minuut of 5 smoren
  • Bak in een koekenpan met wat olijfolie de bloemkoolrijst in een minuut of 10 gaar
  • Voeg ondertussen de tahin aan de saus en voeg zoveel water toe dat er een redelijk dikkige saus ontstaat.
  • Wanneer de bloemkoolrijst nog een minuut of 3 te gaan heeft, voeg dan de vis toe aan de saus en laat in die drie minuten gaar worden.
  • Serveer de bloemkoolrijst met saus

 

Dit is een aangepaste versie van het recept op Smulweb: https://www.smulweb.nl/recepten/1140288/Libanese-visschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.