Lekker voor op brood of toastje: paprika-cashewnoten-spread. Vegan, koolhydraat-arm, en lekker! Er is een makkelijke versie, en eentje die wat meer moeite kost.
Ingrediƫnten
Voor de uitgebreide versie:
- 2 grote rode paprika’s
- 80 gr cashewnoten
- klein teentje knoflook (pas op, rauwe knoflook overheerst snel, dus niet te veel)
- verse peterselie
- sap van een halve citroen
- olijfolie
- peper en zout
Voor de makkelijke versie:
- Vervang de 2 rode paprika’s door 1 pot geroosterde of gegrilde paprika’s
Bereiding
Voor de uitgebreide versie:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij in repen
- Leg de repen op een bakplaat met de glimmende kant naar boven en rooster ze voor zo’n 45 minuten. Hierbij kunnen ze zwart blakeren, dat is prima.
- Laat de paprika’s afkoelen en ontdoe ze van de hun velletje
Voor de makkelijke versie:
- Open de pot geroosterde paprika’s en haal er een paar repen geroosterde paprika uit.
Daarna voor beide versies:
- Doe de geroosterde paprika’s met de cashewnoten, het sap van de citroen, olijfolie en knoflook in een keukenmachine of in het hakselbakje van een staafmixer. Maal todat het een gladde massa is.
- Voeg naar smaak de peterselie, peper en zout toe en maal nog even kort door.