Vegetarische Pad Thai met courgettenoedels

Pad Thai, een noedel-gerecht met eieren dat, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet Thais is maar eerder Chinees, kun je ook prima maken met noedels van courgette. Het gerecht is een vegetarische variatie op de versie die AH op z’n site heeft staan.

Ingrediënten:

  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 250 gram taugé
  • 4 eieren
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 0,5 tl tamarindepasta
  • 1 el erythritol of een hoeveelheid zoetstof naar keuze vergelijkbaar met 1 el suiker
  • 2 el vissaus
  • limoensap
  • koriander
  • olie

Voorbereiding:

  • Maak noedels van de courgette met een spiraalsnijder
  • Snipper de ui
  • Snij de peper en knoflook in kleine stukjes
  • Kluts de eieren
  • Meng de vissaus, tamarindepasta en erythritol in een kom tot een saus

Bereiding:

  • Verhit olie in een wok of hapjespan en fruit de ui, peper en knoflook
  • Voeg de eieren toe, en roerbak tot je een soort scrambled eggs met ui, peper en knoflook hebt
  • Voeg de courgettenoedels, saus en taugé toe en roerbak nog een tijdje door.
  • Voeg de pinda’s, het limoensap (naar smaak) en de koriander (eveneens naar smaak) toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.