Keto Chili Con Carne

Een chili con carne zonder bonen, is dat wat? Jawel, dat is heel lekker. Zeker gecombineerd met de keto-nacho’s. Zoals gebruikelijk voor 2 grote of 3 kleine eters.

Ingrediƫnten:
500 gr mager rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in stukjes
2-3 tenen knoflook, gesnippers
100 gr spekjes
125-200 gr champignons, in kwarten of plakjes
100 gr spinazie (vers of diepvries)
200 gr tomato frito
verse oregano
verse koriander
1 theelepel peper
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel sambal
1 bouillonblokje rundvlees
250 ml water
olijfolie
snufje chilipoeder

evt, een klein blikje bruine bonen of kidney beans, uitgelekt.

Snij en snipper alle ingrediƫnten zoals boven beschreven.

Bak de spekreepjes uit in een klein scheutje olijfolie (de spekjes geven ook vet af).
Voeg de gesnipperde ui toe en roerbak totdat deze doorzichtig wordt
Voeg de knoflook toe en roerbak even. Voeg dan de paprika toe.
Voeg dan het gehakt toe met de gedroogde kruiden en de sambal en bak rul.
Voeg dan de spinazie toe, de tomato frito en de champignons. Roerbak even zodat alles even olie heeft kunnen opnemen.
Voeg dan het bouillonblokje toe en het water en breng dit aan de kook. Laat 10 minuten inkoken zonder deksel op de pan.
Voeg dan de verse oregano en koriander toe en, als er mensen bij zijn die geen keto-dieet volgen, eventueel de uitgelekte bonen. Als het gerecht erg vochtig is kan het nog even inkoken.

Serveer met nacho’s en sour cream.

Variatie op een recept van headbangerskitchen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.