Het is oktober, het weer is omgeslagen en de wind waait guur door de bomen. Tijd voor stamppot! Zonder aardappelen, maar met pastinaak en pompoen. En voor de lekkere toevoeging rucola, geitenkaas en walnoten.
Ingrediƫnten
- 500 gram pastinaak
- 1 pompoen
- 150 gram rucola
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels creme fraiche
- een handje walnoten
- peper en zout
Voorbereiding
- Schil de pastinaak en de pompoen en snij in blokjes
- Snipper de ui en knoflook
- Hak de walnoten in stukjes
- Verkruimel de geitenkaas
Bereiding
- Kook de pastinaak en pompoen samen in een pan met kokend water in een minuut of 20 gaar, giet daarna af
- Bak de ui en knoflook glazig
- Stamp de pastinaak en pompoen met de ui, knoflook en creme fraiche tot een stamppot
- Roer de gehakte walnoten, en rucola er doorheen
- Breng op smaak met zout en peper
- Serveer de stamppot op borden met daaroverheen de verkruimelde geitenkaas