Stoemp van pastinaak, zoete aardappel en geitenkaas

Een recept voor een stamppot, onder de Vlaamse naam “Stoemp”. In plaats van aardappel is het een zoete aardappel, met daarbij pastinaak, geitenkaas en tuinkers. Bedoeld voor 2 stevige of 3 matig grote eters.

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 500 gram pastinaak
  • 200 gram geitenkaas
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 blokje groetenbouillon
  • klontje boter
  • peper

Voorbereiding

  • Schil de pastinaak en zoete aardappel en snij in grove stukken
  • Deel de geitenkaas in twee helften van 100 gram
  • Knip de tuinkers los

Bereiding

  • Kook de pastinaak en zoete aardappel met het blokje groentebouillon in 15 minuten gaar
  • Giet daarna af en vang wat van het kookvocht op
  • Voeg de ene helft van de geitenkaas, de boter en de tuinkers toe, en stamp tot een stamppot. Wanneer het te droog of niet smeuïg genoeg is, voeg dan wat van het kookvocht toe.
  • Breng op smaak met peper
  • Serveer met de rest van de geitenkaas verkruimeld bovenop de borden

Geinspireerd door het recept van Rechtstreex, waar deze ingrediënten ook vandaan kwamen: https://www.rechtstreex.nl/recept/pastinaak-zoete-aardappel-stoemp

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.