Koolhydraatarme Kip-Kerrie

Een lekkere kip-kerrie zonder rijst of suiker, en daarmee lekker koolhydraatarm.

Ingrediënten:

  • 200 gram sperziebonen (of bloemkoolrijst, wanneer je toch echt iets rijst-achtigs wilt)
  • 250 gram champignons
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 stuks kipfilet
  • citroensap
  • bieslook, peterselie en/of koriander naar smaak

Voorbereiding:

  • Snij de sperziebonen in stukjes
  • Snij de champignons in plakjes of kwarten
  • Hak de ui en knoflook fijn
  • Snij de kipfilet in blokjes

Bereiding:

  • Kook verse sperziebonen een minuut of 5 voor.
  • Verwarm olijfolie in een pan, en doe de ui, knoflook en laurierblad erin. Bak tot de ui lichtbruin is.
  • Voeg de kip toe, en bak de kip wat aan
  • Voeg de tomaten, kerrie, sperziebonen en champignons toe. Gebruik je geen sperziebonen maar bloemkoolrijst, doe dan nu de bloemkoolrijst met wat olie in een koekenpan.
  • Laat het geheel een goede 10 à 15 minuten staan
  • Voeg de kokosmelk toe en laat in nog 5 minuten warm worden.
  • Voeg vlak voor het opdienen nog wat citroensap toe, en wat kruiden naar smaak.

(Gebaseerd op het recept voor Afrikaanse Kip-Curry van Quint Kames)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.