Koolhydraatarme groene curry met vis

Curry is met rijst, rijst is rijk aan koolhydraten, dus als je koolhydraatarm wilt eten, is curry niet mogelijk. Toch? Fout!

Wie koolhydraatarm wil gaan eten leert al heel snel de geweldige alternatieve eigenschappen van bloemkool. Wanneer goed bereid, is het een uitstekende vervanger voor rijst (en pizzabodem).

Een snelle, makkelijke én koolhydraatarme thaise groene curry met vis:

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 400 gram bloemkool
  • 200 gram gesneden wokgroenten
  • 250 gram taugé
  • 400 gram koolvisfilet in blokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el groene currypasta
  • 2 el vissaus
  • 2 el citroensap/limoensap
  • handje basilicum

Voorbereiding:

Snij de bloemkool in kleine roosjes, en hak deze in de keukenmachine tot ongeveer rijstkorrel-grootte.

Bereiding:

  • Doe wat olie in de pan en verwarm de groene currypasta een paar minuten, totdat het lekker gaat ruiken
  • Doe de blokjes vis erbij, en roerbak deze een paar minuten
  • Voeg de wokgroenten toe, en roerbak het geheel een tijdje door, tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de vissaus, citroen/limoensap en kokosmelk toe, en laat het aan de kook komen
  • Terwijl de saus aan de kook komt, bak de bloemkool in een koekenpan onder regelmatig roeren en omscheppen tot hij wat verkleurt.
  • Wanneer de bloemkool zo’n beetje klaar begint te geraken, voeg de taugé en basilicum toe aan de saus en hussel door.

Schep de bloemkoolrijst op de borden, en bedek royaal met de curry.

(Dit recept is gebaseerd op deze post van Carlo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.