Een lekkere kip-kerrie zonder rijst of suiker, en daarmee lekker koolhydraatarm.
Ingrediënten:
- 400 gram bloemkool
- 250 gram champignons
- 250 ml kokosmelk
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl garam masala
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 laurierblad
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 stuks kipfilet
- citroensap
- chilivlokken, bieslook, peterselie en/of koriander naar smaak
Voorbereiding:
- Snij de champignons in plakjes of kwarten
- Hak de ui en knoflook fijn
- Snij de kipfilet in blokjes
Bereiding:
- Verwarm olijfolie in een pan, en doe de ui, knoflook en laurierblad erin. Bak tot de ui lichtbruin is.
- Voeg de kip toe, en bak de kip wat aan
- Voeg de tomaten, kerrie, garam masala en champignons toe.
- Laat het geheel een goede 10 à 15 minuten staan
- Begin halverwege de 10 à 15 minuten met het bakken van de bloemkoolrijst in een koekenpan met olijfolie
- Voeg de kokosmelk toe en laat in nog 5 minuten warm worden.
- Voeg vlak voor het opdienen nog wat citroensap toe, en wat kruiden naar smaak.
(Gebaseerd op het recept voor Afrikaanse Kip-Curry van Quint Kames)