Choco-havermout repen

Ken je dat, zo rond 4 uur? Ondanks als je koolhydraatarme eten met lage glycemische index, begint het tegen 4-en toch lichtjes te knagen in de maag. Maar je wilt niet grijpen naar de snelle suikers, terwijl je pas rond half 7 aan de maaltijd schuift.

Dan is er hoop! Er zijn heerlijke choco-havermout-repen te maken, die je dan op kunt eten. Niet 100% suikervrij, maar zeker vele malen beter dan wat je in de winkel koopt, en door de grote hoeveelheid havermout hou je het er lekker lang op vol.

Ingrediënten:

  • 400 gram (10 el) pindakaas
  • 65 gram (5 el) kokosolie
  • 350 gram (25 el) havermoutvlokken
  • 100 gram kokosrasp
  • 150 gram pure chocolade (78% of 85% puur, of nog hoger, te koop bij bijvoorbeeld de Jumbo)
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram walnoten
  • vanille-extract

Bereiding:

  • Smelt au-bain-marie in een pan de pindakaas, chocolade, kokosolie, vanille-extract, en indien van toepassing, de honing.
  • Hak de rozijnen en de walnoten
  • Meng in een kom de kokosrasp, havermounvlokken, gehakte rozijnen en gehakte walnoten
  • Wanneer het pindakaas-choco-kokosolie-vanille-mengsel goed warm en door elkaar geroerd is, giet het dan in de kom met de droge ingrediënten, en meng het goed door elkaar.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier, en stort het mengsel over in de ovenschaal.
  • Zet het een nacht in de koelkast tot het hard is.

Snij het in repen om mee te nemen. Hou er wel rekening mee dat het buiten de koelkast weer zachter wordt. Nog steeds prima eetbaar (en heerlijk), maar het wordt iets meer een kliederboel, dus bewaar het in de koelkast, of stop het in een zakje.

(Recept gebaseerd op de post van Sue Food and Travel, die het zelf weer van Pinterest heeft)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.