Kokoskoekjes

Karin Luiten, mijn favoriete Trouw-columnist en auteur van boeken over koken zonder pakjes en zakjes, had op 30 september 2017 een lekker recept voor kokoskoekjes. Met suiker, maar dat kan natuurlijk vervangen worden door een suikervervanger, zoals erythritol. En dan wordt het een lekker tussendoortje, met minder dan een halve gram koolhydraten per stuk.

Ingrediënten:

  • 2 eiwitten
  • 100 gram geraspte kokos (let op, deze verschillen nog al eens in koolhydraten. Die van Pit-Pit heeft 7,35g/100g terwijl die van Kokki Djawa bij de Jumbo maar liefst 31g/100g koolhydraten heeft.)
  • 80 gram erythritol.
  • Een beetje citroensap

Verder nodig:

  • Een bakplaat met bakpapier

Voorbereiding:

  • Maak een kom schoon en daarna vetvrij met wat citroensap
  • Scheid twee eieren, bewaar de eidooiers voor een ander lekker recept (in de koelkast, met wat olie erop tegen het uitdrogen) en doe de twee eiwitten in de vetvrije kom

Bereiding:

  • Klop met een mixer de eiwitten stijf. Voeg dan de erythritol toe en klopt door totdat deze in het eiwit is opgenomen.
  • Spatel of lepel (maar niet kloppen met een mixer) de kokosrasp door het eiwitmengsel heen.
  • Verwarm de over voor op 170 graden
  • Maak met twee lepels zo’n 20 (4 bij 5) tot 25 (5 bij 5) hoopjes op de bakplaat
  • Bak de kokoskoekjes in 15 minuten lichtbruin en gaar.
  • Laat ze na het bakken afkoelen, pas dan worden ze brossig.

Voor het originele recept: https://www.trouw.nl/home/zelfgemaakte-kokosmakronen-dubbel-glutenvrij-~aa4c15a6/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.