Curry met tamarinde en koolvis

Een vrij simpele maar lekkere curry met tamarinde en kabeljauw en natuurlijk bloemkoolrijst. De marinade moet wel even een half uurtje intrekken, dus begin op tijd 🙂

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool
  • 400 gram koolvis
  • 250 gram taugé
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • een stukje gember
  • 2 el gemalen mosterdzaad
  • 1 tl suikervervanger (bijv. erythritol)

en voor de marinade:

  • 0,5 el tamarindepasta
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 1 el komijnzaad
  • 0,5 tl kurkuma
  • 0,5 el chilipoeder
  • flinke snuf zout

Voorbereiding

  • Snij de vis in stukken
  • Meng de marinade en roer de vis erdoorheen. Zet 30 minuten afgedekt in de koelkast
  • Hak de bloemkool tot bloemkoolrijst in een keukenmachine
  • Snipper de ui en knoflook
  • Snij de paprika in blokjes

Bereiding

  • Bak de ui, knoflook, gember en mosterdzaad een paar minuten in wat olie op een laag vuur
  • Voeg de tomatenblokjes en suikervervanger toe, breng aan de kook, en laat een minuut of 10 koken
  • Roer de vis, marinade en paprika erdoorheen en laat nog een kwartiertje sudderen tot de vis goed gaar is.
  • Na een minuut of 5 kun je de bloemkoolrijst in een koekenpan gaarbakken zodat het klaar is wanneer de curry zelf ook klaar is.
  • Voeg een paar minuten voor het einde de taugé toe aan de curry

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.