Amandelmeel-pindakaas koekjes met stukjes chocolade

Voor de lekkere trek of tussendoortje: koekjes van amandelmeel en pindakaas met stukjes donkere chocolade. Gebaseerd op het recept van Headbangers Kitchen.

Ingrediƫnten:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram pindakaas
  • 75 gram erythritol
  • 30 gram boter
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 50 gram pure chocolade, hoe puurder hoe beter

Voorbereiding:

  • Smelt de boter
  • Hak de chocolade in kleine stukjes

Bereiding:

  • Doe de pindakaas, vanille-extract, gesmolten boter en het ei in een mengkom en meng met een spatel
  • Voeg daarna de amandelmeel, erythritol, bakpoeder en stukjes chocolade toe
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Druk elk stukje deeg tot een plat schijfje en leg op een bakplaat met bakpapier
  • Bak de 12 koekjes in 15 minuten gaar
  • Laat volledig afkoelen voordat je ze eet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.