Voor de lekkere trek of tussendoortje: koekjes van amandelmeel en pindakaas met stukjes donkere chocolade. Gebaseerd op het recept van Headbangers Kitchen.
Ingrediƫnten:
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram pindakaas
- 75 gram erythritol
- 30 gram boter
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei
- 50 gram pure chocolade, hoe puurder hoe beter
Voorbereiding:
- Smelt de boter
- Hak de chocolade in kleine stukjes
Bereiding:
- Doe de pindakaas, vanille-extract, gesmolten boter en het ei in een mengkom en meng met een spatel
- Voeg daarna de amandelmeel, erythritol, bakpoeder en stukjes chocolade toe
- Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Druk elk stukje deeg tot een plat schijfje en leg op een bakplaat met bakpapier
- Bak de 12 koekjes in 15 minuten gaar
- Laat volledig afkoelen voordat je ze eet!