Kip Siam

Kip Siam is natuurlijk bekend omdat het één van de grote pakken Wereldgerechten is die je in de supermarkt kunt kopen. Maar voor wie hem zelf eens wil maken: zo moeilijk is het niet. En voor de koolhydraat-verminderde eter: met bloemkoolrijst. Zoals altijd voor 2 grote of 3 matige eters.

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool
  • 300 gram kipfilet
  • 2 paprika’s
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml water
  • 0,5 tot 1 theelepel maïzena of johannesbroodpitmeel als bindmiddel
  • een stukje gember of gemberpoeder
  • 100 gram cashewnoten

Voorbereiding

  • Snij de bloemkool in roosjes en hak fijn met een keukenmachine
  • Snij de kipfilet in stukjes
  • Snij de paprika in stukjes
  • Snij de bosui in ringetjes
  • Snipper de knoflook
  • Als je verse gember gebruikt: rasp de gember

Bereiding

  • Verhit olie in een hapjespan en bak de kip, knoflook en gember een paar minuten.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de bloemkoolrijst. Met een deksel erop gaat het wat sneller.
  • Voeg de paprika’s toe aan de kip/knoflook/gember en roerbak een paar minuten
  • Voeg vervolgens de oestersaus, ketjap en water toe, en breng aan de kook.
  • Voeg je favoriete bindmiddel toe. Begin met 0,5 theelepel en kijk vervolgens of je het dik genoeg vindt of niet. Zo niet, voeg dan meer toe.
  • Voeg vlak voor het einde de bosui en de cashewnoten toe.
  • Serveer de bloemkoolrijst met de Kip Siam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.