Paneer Makhanwala

Paneer is, naast broodkruimels, ook de naam van een in India veel gegeten kaassoort die wordt gestremd zonder stremsel uit de lebmaag van een kalf. Handig, dat Wikipedia.

Deze kaas smelt niet wanneer het warm wordt en geeft, wanneer je het in blokjes opbakt en in een gerecht gebruikt, het gevoel van kip, maar dan van kaas.

Het recept is afkomstig van Headbangers Kitchen, maar dan met een extra paprika, om er net iets meer groente aan te geven.

Ingrediƫnten

  • 400 gram boemkool
  • 200 gram paneer-kaas
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 1 paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (let op, ze verschillen nogal in hoeveelheden koolhydraten!
  • 75 gr slagroom
  • 30 gr boter
  • 1/2 tl knoflook
  • 1/2 tl gember
  • 1 tl komijnzaad of komijnpoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 120 ml water

Voorbereiding

  • Maal de bloemkool tot bloemkoolrijst in de keukenmachine
  • Hak de ui fijn
  • Snij de paprika en de paneer in blokjes

Bereiding

  • Verhit wat boter in een pan en bak de ui glazig
  • Voeg de knoflook, gember, komijn, kurkuma, koriander en kaneel toe aan de uien, en laat het een paar minuten bakken. Goed roeren om aanbakken te voorkomen!
  • Voeg de paprika, tomatenpuree en het water toe, roer goed door, en laat het doorkoken.
  • Roer de slagroom door de saus, en voeg de paneer toe
  • Doe wat olie in de nu lege koekenpan van de paneer, en bak de bloemkoolrijst in een minuut of 6 Ć  10 gaar, terwijl de saus verder pruttelt. Met deksel op de koekenpan wordt de bloemkoolrijst wat sneller gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.