Pizza met bloemkoolbodem

Voor wie wel van pizza houdt, maar liever niet een hele lading brood als bodem naar binnen werkt, is er een alternatief: pizza met een bodem van bloemkool.

Ingrediënten:

Voor de bloemkoolbodem:

  • 800 gram bloemkool
  • 100 gram cashewnoten
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • ruim twee theelepels gedroogde oregano

Voor erop:

  • Gezeefde tomaten
  • Iets voor erop, zoals salami, champignons, tomaatjes, mozarella, basilicum, oregano

Voor eronder:

  • Bakpapier is echt wel nodig hier, anders komt de bodem moeilijk los van de bakplaat.

Bereiding:

Bloemkool eerst in roosjes, dan in de keukenmachine. Even in een magnetron-bestendig bakje een minuutje of 5 in de magnetron. Vervolgens in een schone theedoek het vocht uitwringen. Ondertussen de cashewnoten en de geraspte kaas in de keukenmachine tot kruimels maken.

In een schaal vervolgens de bloemkool, cashewnoten en kaas samen met twee eieren en de oregano door elkaar mengen. Pak een bakplaat met bakpapier, en smeer het geheel uit tot een dunne laag van ongeveer een halve centimeter.

Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Haal na de 20 minuten de bodem uit de oven, besmeer met de saus van gezeefde tomaten, en beleg met de gekozen toppings.

Bak het geheel nog 15 minuten af op 200 graden.

Een bloemkoolbodem is minder samenhangend dan een broodbodem, dus snij in wat kleinere stukjes dan normaal wanneer je het van de bakplaat af haalt.


Bron: variatie op twee online bronnen:

  • http://uitpaulineskeuken.nl/2014/08/bloemkoolpizza-met-tomaat-mozzarella.html
  • http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185286/glutenvrije-bloemkoolpizza

2015-05-31 19.10.04 2015-05-31 20.15.16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.