Pad Krapow

Een eigen variant op Pad Krapow, een Thais gerecht met basilicum, gehakt, ui en ei. En natuurlijk bloemkoolrijst in plaats van rijst..

Ingrediƫnten

  • Een halve bloemkool, ongeveer 400 gram
  • 350 gram gehakt
  • 2 middelgrote of grote uien
  • 2 rode pepers
  • 1 paprika
  • flink wat verse basilicum, grof gesneden of ongesneden
  • een flinke scheut vissaus
  • een even flinke scheut sojasaus / ketjap
  • en een even flinke scheut oestersaus
  • 4 eieren
  • indien gewenst, 1 eetlepel suikervervanger, bijvoorbeeld erythritol

Voorbereiding

  • Maal in een keukenmachine de bloemkool tot bloemkoolrijst
  • Snij de ui en rode peper klein
  • Snij de paprika in blokjes
  • Kluts de eieren

Bereiding

  • Bak in een koekenpan van de geklutste eieren een grote omelet. Bak tot hij aan beide kanten gekleurd en gaar is. Doe de omelet daarna op een bord en snij in stukjes
  • Fruit in een hapjespan de ui en rode peper totdat de ui goed glazig is.
  • Voeg dan het gehakt toe, en bak rul
  • Voeg daarna de paprika, vissaus, sojasaus, oestersaus en eventuele suikervervanger toe
  • Terwijl dit een minuut of 10 a 15 pruttelt, bak in de eier-koekenpan de bloemkoolrijst gaar.
  • Voeg vlak voor het einde de basilicum en de omelet toe aan het gehaktmengsel, en schep goed door.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper, en serveer met de bloemkoolrijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.