Creoolse rijstpot

Een lekker recept met chrorizo, speziebonen, hamblokjes, kidneybonen en rijst, maar ook erg lekker met bloemkoolrijst. Zoals altijd voor 2 grote of 3 kleine eters.

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 2 uien, fijngeneden
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram chorizo in stukjes
  • 300 gram sperziebonen
  • 3 bosuitjes of lente uitjes
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 200 gram langkorrelrijst of 400 gram bloemkoolrijst
  • Cayennepeper

Kook de sperziebonen kort voor. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan en de uien, knoflook en chorizostukjes bakken.

Sperziebonen, lenteui, ham toevoegen. Als je gewone rijst gebruikt: langkorrelrijst en een halve liter water toevoegen en aan de kook brengen. Laat het gerecht in 20-25 minuten gaarkoken.  Als je bloemkoolrijst gebruikt:bak de bloemkoolrijst in een aparte koekenpan ongeveer 10 minuten in olie. Voeg aan het eind van de kooktijd toe.

Voeg 10 minuten voor het eind van de kooktijd de afgespoelde kidneybonen toe. Voeg cayennepeper (en eventueel zout) naar smaak toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.