Nasi met bloemkoolrijst

Nasi, altijd lekker. Ja, ook met bloemkoolrijst. En met zelfgemaakte nasikruidenmix, zonder zout. Eventueel ook lekker met een gebakken eitje of een omelet, naar wens.
Zoals altijd voor 2 grote of 3 kleinere eters.

Ingrediƫnten Nasimix

1 theelepel laos
1 theelepel knoflook
0,75 theelepel kurkuma
0,5 theelepel gemberpoeder
0,5 theelepel chili
0,5 theelepel sereh (citroengras)
0,5 theelepel ketoembar (koriander)
0,5 theelepel djinten (komijn)
snufje gerookte paprikapoeder
snufje kaneel

Meng alle kruiden in een kommetje.
Rooster alle kruiden in een droge koekenpan, blijven schudden! Totdat het lekker gaat ruiken. Terug doen in het kommetje.

Ingrediƫnten

1 prei
1 ui
1 rode paprika
1 rood pepertje
bakje tauge
evt. geraspte wortel
cashewnoten (zonder zout)
250 gram kipfilet
ca. 400 gram bloemkool (halve grote bloemkool)

Snij de prei in de lengte door de helft en vervolgens in reepjes. Snij de paprika in stukjes. Snipper de ui en het rode pepertje (zonder zaadjes).
Snij de kipfilet in stukjes.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en bewaar ze voor aan het eind.

Bak de kipfiletstukjes in een hapjespan in wat olie. Als de kip rondom aangegaard is, doe dan de ui, prei, paprika en pepertje (en evt. de wortel) erbij. Laat een tijdje wokken. Doe vlak voor het eind de tauge erbij en laat even mee wokken.

Maal de bloemkool in een keukenmachine tot bloemkoolrijst. Rooster dit in een koekenpan met wat olie (dat mag de koekenpan van de kruiden en/of de cashewnoten zijn).
Als de bloemkool gaar is, na een paar minuten, de nasikruiden erbij doen en roer goed door.

Serveer de gekruide bloemkoolrijst op een bord en doe daar de groentenmix bij. Strooi wat cashewnoten erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.