Jambalaya met bloemkoolrijst

Jambalaya is een gerecht met vlees en vis, in dit geval garnalen. Erg lekker in combinatie met bloemkoolrijst, en dus koolhydraatarm! Zoals altijd genoeg voor 2 grote of 3 wat gematigder eters.

Ingrediƫnten

1 groene paprika
2-3 stengels bleekselderij
1 courgette
2-3 tomaten of tomatenblokjes (1 blik/pak)
1 kipfilet
200-300 gram salami
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel cajunkruiden
paar druppels tabasco
1 bakje hollandse garnalen
ca 400 gram bloemkoolrijst (halve bloemkool)
Olijfolie of ander vet.

Bereiding

Snij de paprika, de courgette en de bleekselderij (en eventueel de tomaten) in stukjes en doe in een kom.
Snij de kipfilet en de salami in stukjes en bewaar in een andere kom.
Snipper de ui en de knoflook.

Bak de gesnipperde ui en knoflook in een paar minuten glazig in olie in een hapjespan of braadpan. Doe na 2-3 minuten de kip en de salami erbij.

Als de kip en de salami beginnen te kleuren, doe dan de in stukjes gesneden groente en eventueel het blik tomatenblokjes erbij. Naar eigen smaak cajunkruiden en tabasco toevoegen. Laat dit 20-30 minuten pruttelen. Eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt.

Voeg een paar minuten voor het einde pas de garnalen toe en laat deze meewarmen, maar niet lang koken.

Maak intussen de bloemkoolrijst in de keukenmachine. Bak deze een paar minuten in wat olie in een koekenpan.

Serveer de jambalaya op de bloemkoolrijst op een bord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *