Koolhydraat-arme lasagne

Van koolhydraat-arme lasagne zijn veel verschillende recepten te vinden, en veel daarvan gebruiken gekaasschaafde courgette of aubergine als vervanging van de koolhydraat-rijke lasagnebladen uit de winkel. Bij Diet-Doctor kennen ze een versie waarbij je met ei en roomkaas een wat “echter” lasagne-gevoel krijgt.

Ingrediënten:

Voor de lasagnebladen:

  • 3 eieren
  • 100 gram neutrale roomkaas (bijv. Philadephia)
  • snuf zout
  • 2 eetlepels psylliumvezels (bijv. van de Kruidvat)

Voor de saus:

  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 50 ml water
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Zout en peper, ook naar smaak
  • Als je dit te weinig groente vindt, voeg dan zelf groente naar believen toe.

Voor de kaassaus bovenop:

  • 150 ml crème fraîche, zure room of volle slagroom
  • 50 gram geraspte kaas
  • 20 gram grana padano of Parmezaanse kaas
  • zout, peper en peterselie naar smaak

en verder:

  • 1 bakplaat
  • 2 vellen bakpapier
  • 1 ovenschaal
  • invet-olie, -boter of -spray

Bereiding:

De lasagnebladen:

  • Mix de eieren, roomkaas en zout tot een glad mengsel. Mix de psylliumvezels er doorheen en laat een paar minuten staan.
  • Na die paar minuten kun je beginnen om de de oven voor te verwarmen op 150 graden.
  • Bedek de bakplaat met bakpapier, vet hem licht in, en spreidt het mengsel een beetje uit over de bakplaat.
  • Vet het andere vel ook in, leg bovenop het mengsel op de bakplaat, en gebruik een deegroller op het tweede vel om een mooie egale dunne laag te maken.
  • Laat beide papiervellen zitten, en bak de bladen in 10 tot 12 minuten gaar.
  • Laat buiten de oven afkoelen voordat je de papiervellen verwijdert.
  • Snij daarna op maat in bladen waarmee je de ovenschaal straks kunt vullen

De saus:

  • Snipper de ui en de knoflook, voeg dan het gehakt toe en bak rul.
  • Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe.
  • Voeg het water toe, en laat een minuut of 10 sudderen, zodat het indikt. Heb je gekozen voor meer groenten, voeg die dan nu ook toe.
  • Maak om en om laagjes saus en bladen in de ovenschaal. Begin met saus en eindig met bladen.
  • Meng in een kom de crème fraîche of zure room of slagroom met de geraspte kaas en de Parmezaanse kaas, peper en zout, en de peterselie.
  • Spreidt de kaassaus over de top van de lasagne.
  • Bak in 30 minuten op 200 graden gaar.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.