Kip Siam is natuurlijk bekend omdat het één van de grote pakken Wereldgerechten is die je in de supermarkt kunt kopen. Maar voor wie hem zelf eens wil maken: zo moeilijk is het niet. En voor de koolhydraat-verminderde eter: met bloemkoolrijst. Zoals altijd voor 2 grote of 3 matige eters.
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool
- 300 gram kipfilet
- 2 paprika’s
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel ketjap
- 1 teentje knoflook
- 100 ml water
- 0,5 tot 1 theelepel maïzena of johannesbroodpitmeel als bindmiddel
- een stukje gember of gemberpoeder
- 100 gram cashewnoten
Voorbereiding
- Snij de bloemkool in roosjes en hak fijn met een keukenmachine
- Snij de kipfilet in stukjes
- Snij de paprika in stukjes
- Snij de bosui in ringetjes
- Snipper de knoflook
- Als je verse gember gebruikt: rasp de gember
Bereiding
- Verhit olie in een hapjespan en bak de kip, knoflook en gember een paar minuten.
- Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de bloemkoolrijst. Met een deksel erop gaat het wat sneller.
- Voeg de paprika’s toe aan de kip/knoflook/gember en roerbak een paar minuten
- Voeg vervolgens de oestersaus, ketjap en water toe, en breng aan de kook.
- Voeg je favoriete bindmiddel toe. Begin met 0,5 theelepel en kijk vervolgens of je het dik genoeg vindt of niet. Zo niet, voeg dan meer toe.
- Voeg vlak voor het einde de bosui en de cashewnoten toe.
- Serveer de bloemkoolrijst met de Kip Siam.