Kip in Kokos met bloemkoolrijst

Kip met kokos: een lekkere combinatie. En nog snel klaar ook! Wat wil een mens nog meer.
Als altijd bedoeld voor 2 grote of 3 kleinere eters.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 snufjes Chinese 5-spices
  • 400 gram kipfilet
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • citroengras (1 stengel of flinke snuf poeder)
  • 1 paksoi
  • olie
  • 0,5 bloemkool (circa 400 gram)

Bereiding

  • Meng voor de marinade in een kom 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel chilisaus en een snuf Chinese 5 spices.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de marinade. Laat circa 10 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op een bakplaat
  • Doe intussen de bloemkool in roosjes in een keukenmachine en maak er bloemkoolrijst van.
  • Was de paksoi en snijd in stukken. Snijd de paprika in stukjes. Pel en snipper de knoflook en ontdoe de peper van de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
  • Meng de geraspte kokos door de kipfilet en spreid de stukjes uit op het bakpapier op de bakplaat. Schuif in de oven en bak circa 10-12 minuten op 180 graden.
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst gaar in circa 8-10 minuten.
  • Verwarm olie in een hapjespan en doe alle groenten erin. Verwarm tot alles beetgaar is (circa 5 minuten). Kneus eventueel de stengel citroengras en doe die erbij, laat meekoken. meng na 5 minuten een eetlepel sojasaus, een eetlepelchilisaus, een snuf 5 spices en (als je geen stengel hebt gebruikt) een snuf citroengras door het  groentenmengsel.
  • Serveer de rijst op een bord, doe de groenten erop en als laatste de kipstukjes met kokos.

Eet smakelijk! Gebaseerd op dit recept van 24Kitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.