Kip met kokos: een lekkere combinatie. En nog snel klaar ook! Wat wil een mens nog meer.
Als altijd bedoeld voor 2 grote of 3 kleinere eters.
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 2 snufjes Chinese 5-spices
- 400 gram kipfilet
- 50 gram geraspte kokos
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- citroengras (1 stengel of flinke snuf poeder)
- 1 paksoi
- olie
- 0,5 bloemkool (circa 400 gram)
Bereiding
- Meng voor de marinade in een kom 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel chilisaus en een snuf Chinese 5 spices.
- Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de marinade. Laat circa 10 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op een bakplaat
- Doe intussen de bloemkool in roosjes in een keukenmachine en maak er bloemkoolrijst van.
- Was de paksoi en snijd in stukken. Snijd de paprika in stukjes. Pel en snipper de knoflook en ontdoe de peper van de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
- Meng de geraspte kokos door de kipfilet en spreid de stukjes uit op het bakpapier op de bakplaat. Schuif in de oven en bak circa 10-12 minuten op 180 graden.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst gaar in circa 8-10 minuten.
- Verwarm olie in een hapjespan en doe alle groenten erin. Verwarm tot alles beetgaar is (circa 5 minuten). Kneus eventueel de stengel citroengras en doe die erbij, laat meekoken. meng na 5 minuten een eetlepel sojasaus, een eetlepelchilisaus, een snuf 5 spices en (als je geen stengel hebt gebruikt) een snuf citroengras door het groentenmengsel.
- Serveer de rijst op een bord, doe de groenten erop en als laatste de kipstukjes met kokos.
Eet smakelijk! Gebaseerd op dit recept van 24Kitchen.