Volgens het originele recept van de Allerhande moet hier nog risottorijst bij, maar wij vinden de gevulde courgettes op zich al een hele maaltijd voor 2. En zonder rijst is het koolhydraatarm, ook belangrijk. En lekker een keer een recept met vis!
Ingrediƫnten
- 2 courgettes
- 320 gram tonijn uit blik (2 blikjes) in olijfolie
- 1 rode of groene paprika
- 1-2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 100 gram feta
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit door de zaadlijsten te verwijderen met een lepel. Laat de blikjes tonijn uitlekken in een ovenschaal (of vet de ovenschaal in), Leg de courgettehelften in de ovenschaal.
Snipper de ui en de knoflook. Snij de feta in blokjes en de paprika in blokjes. Verdeel de tonijn in stukjes.
Meng in een kom de tonijnstukjes, de paprikablokjes, de gesnipperde ui en knoflook, de kruiden en de fetablokjes.
Vul de courgettehelften met het mengsel. Het overgebleven mengsel mag om de courgettes heen. Doe een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal en zet 20 minuten in de oven. Haal daarna de folie er af en zet nog 15-20 minuten in de oven.