Risi e bisi

Een lekker risottorecept met ingrediënten die we bijna altijd in huis hebben. Makkelijk dus als we even niet naar de winkel willen of kunnen. Het recept komt uit een BlueBand kookboekje (Pasta en rijst) maar is qua hoeveelheden aangepast voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 200 gram spekreepjes
  • 1 middelgrote ui
  • 1 liter (groente) bouillon (van 2 tabletten)
  • 180-200 gram risottorijst
  • 350 gram diepvrieserwten
  • olijfolie of boter
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • peterselie naar smaak

Bereiding

Snipper de ui. Fruit deze in een hapjespan met de spekreepjes. Breng intussen de bouillon aan de kook en hou dat zo. Doe 1 pollepel van de bouillon bij de ui en spek. 

Voeg de risottorijst toe. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de risotto gaar is, tenminste 25 minuten. Voeg de laatste 10 minuten ook de diepvrieserwten toe. 

Als de risotto en de erwten gaar zijn en de bouillon opgenomen, roer dan de geraspte kaas en de peterselie door het mengsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.