Aubergine Linzenstoof van KokenmetKarin voor 2

Koken met Karin heeft vaak heerlijke recepten, en deze is nog koolhydraatarm ook. Haar recept is voor 1, wij doen het uiteraard zoals altijd voor 2 grote of 3 kleine eters. En we variƫren wat met het worstje, want er is veel lekkers op de wereld.

Ingrediƫnten:

  • Bakje venkelworst of chipolataworstjes of een ander lekker gekruid worstje, totaal 300 gr.
  • 2 aubergines
  • 1 groot en 1 klein blik linzen (310 en 160 gr)
  • 100 ml slagroom
  • blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • verse peterselie naar smaak
  • kneepje citroensap
  • Chilivlokken, zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de aubergines in dobbelsteentjes. Spoel de linzen af in een zeef. Hak de peterselie fijn en bewaar tot het laatst.
  • Haal het vel los van de worstjes en draai er kleine gehaktballetjes van. Hoe kleiner, hoe beter.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met anti-aanbaklaag. Bak de gehaktballetjes in een minuut of 2 aan. Doe de aubergineblokjes erbij en bak op een iets gematigder vuur al omscheppend tot ze zacht worden (ca. 6 minuten).
  • Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al omscheppend een minuut mee. Voeg de slagroom en de chilivlokken toe en roer even door.
  • Voeg de linzen en de gehakte peterselie toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Laat dit alles met een deksel op de pan 5-10 minuten doorsudderen.

Voor het origineel van Karin: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.