Aubergine Linzenstoof van KokenmetKarin voor 2

Koken met Karin heeft vaak heerlijke recepten, en deze is nog koolhydraatarm ook. Haar recept is voor 1, wij doen het uiteraard zoals altijd voor 2 grote of 3 kleine eters. En we variƫren wat met het worstje, want er is veel lekkers op de wereld.

Ingrediƫnten:

– Bakje venkelworst of chipolataworstjes of een ander lekker gekruid worstje, totaal 300 gr.
– 2 aubergines
– 1 groot en 1 klein blik linzen (310 en 160 gr)
– 100 ml slagroom
– blikje tomatenpuree
– 1 theelepel gerookt paprikapoeder
– verse peterselie naar smaak
– kneepje citroensap
– Chilivlokken, zout en peper naar smaak
– Olijfolie

Bereiding:

Snijd de aubergines in dobbelsteentjes. Spoel de linzen af in een zeef. Hak de peterselie fijn en bewaar tot het laatst.
Haal het vel los van de worstjes en draai er kleine gehaktballetjes van. Hoe kleiner, hoe beter.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met anti-aanbaklaag. Bak de gehaktballetjes in een minuut of 2 aan. Doe de aubergineblokjes erbij en bak op een iets gematigder vuur al omscheppend tot ze zacht worden (ca. 6 minuten).
Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al omscheppend een minuut mee. Voeg de slagroom en de chilivlokken toe en roer even door.
Voeg de linzen en de gehakte peterselie toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Laat dit alles met een deksel op de pan 5-10 minuten doorsudderen.

Voor het origineel van Karin: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.