Kip Stroganoff

Bij Headbanger’s Kitchen hebben ze regelmatig lekkere koolhydraatarme recepten uit de oosterse helft van de wereld. Zo ook een Kip Stroganoff. Nu wordt Stroganoff traditioneel met rundvlees gemaakt, maar in India vervangen ze dat graag door kip. En zoals de meeste recepten die oorspronkelijk met rijst gemaakt worden, wordt deze geserveerd met bloemkoolrijst.

Ingrediënten

  • Een halve bloemkool (+/- 400 gram)
  • 350 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 2 groene paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram crème fraîche
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl peper
  • 0,25 tl nootmuskaat
  • olijfolie
  • peterselie of bieslook

Voorbereiding

  • Snij de kipfilet in blokjes of reepjes
  • Marineer de kipfilet een minuut of 10 in olijfolie zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat
  • Snij de ui in kwart-ringen
  • Snij de knoflook fijn
  • Snij de champignons in je favoriete vorm: plakjes, kwartjes, blokjes, etc
  • Snij de paprika’s in blokjes
  • Snij de bloemkool fijn in een keukenmachine

Bereiding

  • Beoordeel of de gemarineerde kip voldoende olie heeft om zonder extra olie gebakken te kunnen worden. Zo niet, voeg dan wat olie toe aan een pan.
  • Doe de gemarineerde kip in een pan en bak op hoog vuur om en om wat aan.
  • Bak in een tweede pan de bloemkoolrijst.
  • Matig het vuur van de kip-pan, voeg de ui, knoflook en champignons toe en bak de ui glazig.
  • Voeg een beetje van de bouillon toe om de pan af te blussen (te “deglaceren”, als je het officieel wilt noemen) en roer de aanbaksels van de bodem los.
  • Voeg de paprika toe en bak tot ze wat zacht zijn.
  • Voeg de rest van de bouillon toe en kook nog een minuut of 5 door
  • Voeg de crème fraîche toe en kook tot een gebonden saus
  • Voeg peterselie of bieslook toe ter garnering.
  • Serveer de Stroganoff met de bloemkoolrijst.

Gebaseerd op het gerecht Keto Chicken Stroganoff van Headbanger’s Kitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.