Koken met Karin heeft vaak heerlijke recepten, en deze is nog koolhydraatarm ook. Haar recept is voor 1, wij doen het uiteraard zoals altijd voor 2 grote of 3 kleine eters. En we variƫren wat met het worstje, want er is veel lekkers op de wereld.
Ingrediƫnten:
- Bakje venkelworst of chipolataworstjes of een ander lekker gekruid worstje, totaal 300 gr.
- 2 aubergines
- 1 groot en 1 klein blik linzen (310 en 160 gr)
- 100 ml slagroom
- blikje tomatenpuree
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- verse peterselie naar smaak
- kneepje citroensap
- Chilivlokken, zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereiding:
- Snijd de aubergines in dobbelsteentjes. Spoel de linzen af in een zeef. Hak de peterselie fijn en bewaar tot het laatst.
- Haal het vel los van de worstjes en draai er kleine gehaktballetjes van. Hoe kleiner, hoe beter.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan met anti-aanbaklaag. Bak de gehaktballetjes in een minuut of 2 aan. Doe de aubergineblokjes erbij en bak op een iets gematigder vuur al omscheppend tot ze zacht worden (ca. 6 minuten).
- Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al omscheppend een minuut mee. Voeg de slagroom en de chilivlokken toe en roer even door.
- Voeg de linzen en de gehakte peterselie toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Laat dit alles met een deksel op de pan 5-10 minuten doorsudderen.
Voor het origineel van Karin: klik hier