Rode viscurry met aubergine

Een rode curry met vis en aubergine, gebaseerd op een recept van Headbangers Kitchen en geserveerd met bloemkoolrijst. Zoals altijd voor 2 grote of 3 middelgrote eters.

Ingrediƫnten

  • +/- 400 gram bloemkool
  • 400 gram witvisfilet (bijv. koolvis of kabeljauw)
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 el rode currypasta
  • 2 el vissaus
  • 1 el zoetstof (bijv. erythritol of stevia)
  • 5 limoenblaadjes
  • basilicum
  • gemberpoeder
  • olijfolie, zout, peper

Voorbereiding

  • Maal de bloemkool in een keukenmachine tot bloemkoolrijst
  • Snipper de ui
  • Snij de aubergine en paprika in stukjes

Bereiding

  • Fruit de ui en gemberpoeder in wat olie
  • Voeg de currypasta toe en bak een minuutje of twee totdat het lekker ruikt
  • Voeg de kokosmelk, limoenblad, zoetstof en vissaus toe en laat even koken
  • Bak ondertussen de bloemkoolrijst in een koekenpan in wat olijfolie
  • Voeg de aubergine en paprika toe, en laat een minuut of 5 doorkoken
  • Voeg de vis toe en laat alles nog een paar minuten stoven
  • Voeg de basilicum toe
  • Serveer de bloemkoolrijst met de viscurry

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.