Een rode curry met vis en aubergine, gebaseerd op een recept van Headbangers Kitchen en geserveerd met bloemkoolrijst. Zoals altijd voor 2 grote of 3 middelgrote eters.
Ingrediƫnten
- +/- 400 gram bloemkool
- 400 gram witvisfilet (bijv. koolvis of kabeljauw)
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 blikje kokosmelk
- 2 el rode currypasta
- 2 el vissaus
- 1 el zoetstof (bijv. erythritol of stevia)
- 5 limoenblaadjes
- basilicum
- gemberpoeder
- olijfolie, zout, peper
Voorbereiding
- Maal de bloemkool in een keukenmachine tot bloemkoolrijst
- Snipper de ui
- Snij de aubergine en paprika in stukjes
Bereiding
- Fruit de ui en gemberpoeder in wat olie
- Voeg de currypasta toe en bak een minuutje of twee totdat het lekker ruikt
- Voeg de kokosmelk, limoenblad, zoetstof en vissaus toe en laat even koken
- Bak ondertussen de bloemkoolrijst in een koekenpan in wat olijfolie
- Voeg de aubergine en paprika toe, en laat een minuut of 5 doorkoken
- Voeg de vis toe en laat alles nog een paar minuten stoven
- Voeg de basilicum toe
- Serveer de bloemkoolrijst met de viscurry