Koolhydraatarme courghetti carbonara met spinazie

Nu we ontdekt hebben dat je van courgette uitstekend een spaghetti-vervanger kunt maken, gaan de deuren open naar oude, favoriete recepten. Eén daarvan is spaghetti carbonara.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Twee courgettes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram spekjes
  • 2 eidooiers
  • 200 ml creme fraiche
  • 150 gram geraspte (italiaanse) kaas
  • Peper en nootmuskaat

Voorbereiding:

  • Hak de knoflook fijn
  • Snipper de ui
  • Spiraalsnij de courgettes tot courgettespaghetti

Bereiding:

  • Rooster de pijnboompitjes voor een paar minuten in een koekenpan in wat olijfolie tot ze wat verkleuren en gaan ruiken. Laat ze op een bordje afkoelen.
  • Bak de spekjes uit in een hapjespan, samen met de fijngehakte knoflook
  • Voeg de ui toe, en wacht tot het wat aangefruit is
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Dit slinkt ontzettend, dus wees niet bang als het in eerste instantie veel te veel lijkt
  • Wanneer alle spinazie klein is, kan de kaas, eidooier en creme fraiche worden toegevoegd. Roer totdat het een lekkere, wat dikkige saus is.
  • Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe
  • Voeg de courghetti toe en roer totdat alle courghetti bedekt is met saus.

Schep de borden op, en bestrooi op het bord met wat pijnboompitten.

(Dit recept is een eigen variant op het recept op http://afvalrecepten.nl/een-pasta-carbonara-met-spinazie-doet-wonderen-tijdens-het-afvallen/ )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.