Een vrij simpele maar lekkere curry met tamarinde en kabeljauw en natuurlijk bloemkoolrijst. De marinade moet wel even een half uurtje intrekken, dus begin op tijd 🙂
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool
- 400 gram koolvis
- 250 gram taugé
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 1 pakje tomatenblokjes
- een stukje gember
- 2 el gemalen mosterdzaad
- 1 tl suikervervanger (bijv. erythritol)
en voor de marinade:
- 0,5 el tamarindepasta
- 2 el rijstwijnazijn
- 1 el komijnzaad
- 0,5 tl kurkuma
- 0,5 el chilipoeder
- flinke snuf zout
Voorbereiding
- Snij de vis in stukken
- Meng de marinade en roer de vis erdoorheen. Zet 30 minuten afgedekt in de koelkast
- Hak de bloemkool tot bloemkoolrijst in een keukenmachine
- Snipper de ui en knoflook
- Snij de paprika in blokjes
Bereiding
- Bak de ui, knoflook, gember en mosterdzaad een paar minuten in wat olie op een laag vuur
- Voeg de tomatenblokjes en suikervervanger toe, breng aan de kook, en laat een minuut of 10 koken
- Roer de vis, marinade en paprika erdoorheen en laat nog een kwartiertje sudderen tot de vis goed gaar is.
- Na een minuut of 5 kun je de bloemkoolrijst in een koekenpan gaarbakken zodat het klaar is wanneer de curry zelf ook klaar is.
- Voeg een paar minuten voor het einde de taugé toe aan de curry