Kip met kokos: een lekkere combinatie. En nog snel klaar ook! Wat wil een mens nog meer.
Als altijd bedoeld voor 2 grote of 3 kleinere eters.
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojasaus
 - 2 eetlepels zoete chilisaus
 - 2 snufjes Chinese 5-spices
 - 400 gram kipfilet
 - 50 gram geraspte kokos
 - 1-2 teentjes knoflook
 - 1 rode peper
 - 1 rode paprika
 - citroengras (1 stengel of flinke snuf poeder)
 - 1 paksoi
 - olie
 - 0,5 bloemkool (circa 400 gram)
 
Bereiding
- Meng voor de marinade in een kom 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel chilisaus en een snuf Chinese 5 spices.
 - Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de marinade. Laat circa 10 minuten staan.
 - Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op een bakplaat
 - Doe intussen de bloemkool in roosjes in een keukenmachine en maak er bloemkoolrijst van.
 - Was de paksoi en snijd in stukken. Snijd de paprika in stukjes. Pel en snipper de knoflook en ontdoe de peper van de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
 - Meng de geraspte kokos door de kipfilet en spreid de stukjes uit op het bakpapier op de bakplaat. Schuif in de oven en bak circa 10-12 minuten op 180 graden.
 - Verwarm olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst gaar in circa 8-10 minuten.
 - Verwarm olie in een hapjespan en doe alle groenten erin. Verwarm tot alles beetgaar is (circa 5 minuten). Kneus eventueel de stengel citroengras en doe die erbij, laat meekoken. meng na 5 minuten een eetlepel sojasaus, een eetlepelchilisaus, een snuf 5 spices en (als je geen stengel hebt gebruikt) een snuf citroengras door het groentenmengsel.
 - Serveer de rijst op een bord, doe de groenten erop en als laatste de kipstukjes met kokos.
 
Eet smakelijk! Gebaseerd op dit recept van 24Kitchen.