Het tikka masala recept dat al een paar jaar op dit blog staat heeft verse sperziebonen als ingrediënt, en dat schijnt niet in de slowcooker te mogen. Iets met lectines en darmproblemen, en dat willen we natuurlijk niet. Dus voor in de slowcooker een alternatief recept..
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool
- 350 gram kippendijfilet
- 1 courgette
- 2 paprika’s
- 3 tomaten
- 1 ui
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 1 (klein, 200ml) pakje kokosmelk
- 1,5 el garam masala
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
Voorbereiding
- Snipper de ui
- Snij de knoflook fijn
- Snij de kippendijfilet in stukjes
- Snij de paprika, courgette en tomaten in stukjes
Bereiding
- Fruit de ui en knoflook even aan in een koekenpan met wat olie
- Voeg de kipfilet toe en bak kort aan totdat het een beetje kleurt
- Doe de inhoud van de koekenpan nu over in de slowcooker
- Voeg eerst de kruiden toe en dan de gesneden groenten
- Voeg tot slot de kokosmelk toe
- Zet in de slowcooker voor een uur of 6 laag of een uur of 3 hoog
- Hak een kwartier voor je wilt gaan eten de bloemkool fijn tot bloemkoolrijst
- Bak de bloemkoolrijst in de koekenpan tot het gaar is
- Serveer de tikka masala met de bloemkoolrijst