Thaise rode kip curry

Een lekkere, snelle en makkelijke curry, stond ooit op Allrecipes.nl. En dat klopt! Helaas is allrecipes er mee gestopt, dus leggen we dit recept hier maar vast voor de eeuwigheid. Zoals gebruikelijk voor 2 grote of 3 kleine eters.

Ingrediƫnten:

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • thaise rode currypaste (bijvoorbeeld van conimex)
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 middelgrote wortel, in stukjes
  • 1 rode ui, in kwart ringen
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 theelepel johannesbroodpitmeel (of 1 eetlepel maizena)
  • olijfolie
  • Eventueel gehakte verse koriander voor de garnering

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de kipstukjes hierin bijna gaar
  2. Verhit in een koekenpan meer olie en bak hierin de bloemkoolrijst
  3. Meng de currypaste en de courgette, paprika, wortel en ui door de kip en bak een paar minuten mee.
  4. Klop met een garde in een kom de kokosmelk en het johannesbroodpitmeel tot het meel is opgelost.
  5. Voeg het mengsel toe aan het kipmengsel en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorsudderen tot de saus wat is ingedikt.
  6. Garneer eventueel met koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.