Spitskool in pindakokossaus

Een recept van Charlotte Kleyn uit Trouw. Maar dan de koolhydraatarme versie met kikkerwerwten. Een lekker winters recept om mee op te warmen! Hoeveelheden voor 2 grote of 3 wat kleinere eters, zoals altijd.

Ingrediƫnten

1 spitskool
4 eetlepels olie, olijf of zonnebloem
2 uien in kwart ringen
gember, stuk van 4 cm, gesnipperd
4 knoflooktenen, fijngehakt
1 rode peper, eventueel vervangen door chilivlokken
1 blik kikkererwten
3 eetepels pindakaas
1 pakje kokosmelk
1 limoen, rasp en sap
eventueel: 3 verse limoenbladeren (toko)

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de spitskool, verwijder het hart en snijd de bladeren in dikke repen. Verdeel de repen over een bakplaat bekleed met bakpapier en meng met twee eetlepels olie.
Zet voor 20 minuten in de oven, hussel de kool halverwege nog een keer door.

Spoel de kikkererwten af en snij de andere ingrediƫnten.

Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en bak de uien op een middelhoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg de gember, knoflook, peper en kikkerwerwten toe en bak 5 minuten mee. Doe dan de pindakaas in de pan en schep goed om. Voeg dan de kokosmelk en eventueel de limoenbladeren toe. Laat zachtjes afgedenkt koken, ongeveer 5 minuten.

Voeg dan de spitskool en de rasp en sap van de limoen bij het gerecht en schep goed om.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.