Een lekker pittig paprikasoepje. Genoeg voor 4 borden.
Ingrediƫnten:
– 3 paprika’s
– 3 tomaten
– 1 rode peper
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 liter groentebouillon (van blokjes)
– snufje chilipoeder
– olijfolie
– wat verse basilicum
Voorbereiding:
– Snipper de ui, de knoflook en de rode peper.
– Maak de paprika en de tomaten schoon en snijd in stukjes.
– Breng de bouillon aan de kook.
Bereiding:
– Schenk olijfolie in een soeppan en verwarm dit op een middelhoog vuur.
– Fruit de ui, knoflook en peper een paar minuten in de pan.
– Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
– Voeg de stukken paprika en tomaat toe. Strooi en een snufje chilipoeder bij en verwarm goed door.
– Schenk de kokende bouillon over de groente en laat circa 10 minuten kokenmet het deksel op de pan.
– Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
– Schep de soep in kommen en strooi in elke kom 2-3 blaadjes basilicum ter garnering.
Lekker met stokbrood en kruidenboter!
Licht aangepast recept van www.ilovehealth.nl