Pasta alla Boscaiola

Een nieuw italiaans recept: Pasta (nou ja, courgettini) alla Boscaiola, oftewel pasta met boswachtersaus, wat zou wijzen naar de champignons die erin gebruikt worden. Weer zoals meestal voor 2 grote of 3 matige eters.

Ingrediƫnten

  • 2 courgettes
  • 250 gram spekjes (officieel pancetta, maar kies wat je kunt vinden)
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1 blik van 400 gram gepelde tomaten
  • 100 ml room
  • Zout en peper naar smaak
  • Wat geraspte grana padano

Voorbereiding

  • Snipper de ui
  • Snij de champignons in plakjes
  • Spiraalsnij de courgettes tot courgettini

Bereiding

  • Bak de spekjes uit in een hapjespan
  • Doe de ui erbij en fruit een paar minuten aan
  • Doe de champignons erbij en bak tot ze een kleurtje krijgen maar nog niet slap zijn
  • Doe de doperwten en de gepelde tomaten erbij, en plet de tomaten todat een saus ontstaat
  • Laat de saus even pruttelen totdat alles goed gaar is
  • Doe de room erbij en roer er doorheen.
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Doe een minuut of 2 voor het serveren de courgettini erbij en laat die even warm worden.
  • Bestrooi met wat grana padano

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.