Een nieuw italiaans recept: Pasta (nou ja, courgettini) alla Boscaiola, oftewel pasta met boswachtersaus, wat zou wijzen naar de champignons die erin gebruikt worden. Weer zoals meestal voor 2 grote of 3 matige eters.
Ingrediƫnten
- 2 courgettes
- 250 gram spekjes (officieel pancetta, maar kies wat je kunt vinden)
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 1 blik van 400 gram gepelde tomaten
- 100 ml room
- Zout en peper naar smaak
- Wat geraspte grana padano
Voorbereiding
- Snipper de ui
- Snij de champignons in plakjes
- Spiraalsnij de courgettes tot courgettini
Bereiding
- Bak de spekjes uit in een hapjespan
- Doe de ui erbij en fruit een paar minuten aan
- Doe de champignons erbij en bak tot ze een kleurtje krijgen maar nog niet slap zijn
- Doe de doperwten en de gepelde tomaten erbij, en plet de tomaten todat een saus ontstaat
- Laat de saus even pruttelen totdat alles goed gaar is
- Doe de room erbij en roer er doorheen.
- Breng op smaak met peper en zout
- Doe een minuut of 2 voor het serveren de courgettini erbij en laat die even warm worden.
- Bestrooi met wat grana padano