Courgettini met kip en romige zongedroogde tomatensaus

Zon en droog, sowieso twee favoriete woorden, maar ook in combinatie met tomaten helemaal prima. Bij deze een pastagerecht (met courgette pasta) met daarbij een saus met zongedroogde tomaten.

Ingrediƫnten

  • 2 courgettes
  • 350 gram kipfilet in blokjes
  • 1 potje aan zongedroogde tomaten in olie, in reepjes gesneden
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika in blokjes
  • 150ml kookroom
  • geraspte grana padano kaas
  • zout, peper, chilivlokken en gedroogde basilicum

Bereiding

  • Verwarm een hapjespan en doe er de olie uit de pot zongedroogde tomaten in, in plaats van olijfolie of boter. Dit geeft extra smaak en voorkomt verspilling van de olie.
  • Snipper de ui en knoflook, en bak samen met de chilivlokken tot de ui glazig is.
  • Voeg de kipfiletblokjes toe, en bak tot ze rondom gekleurd zijn.
  • Voeg de paprika en de reepjes zongedroogde tomaten toe en roerbak even mee.
  • Voeg nu de geraspte grana padano kaas en de kookroom toe, en laat even pruttelen.
  • Voeg daarna de courgettini en basilicum toe, laat een paar minuten meewarmen en serveer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.