Gevulde paprika’s uit de oven, waarbij de vulling bestaat uit diverse groenten die bij elkaar komen door Mon Chou kaas. In het oorspronkelijke recept staat dat je er één per persoon moet rekenen, maar neem er gerust twee als je meer trek hebt.
Ingrediënten
- 4 paprika’s
- 1 ui
- 1 blikje doperwtjes/worteltjes, uitgelekt +/- 200 gram
- 1 blikje maïs, uitgelekt +/- 100 gram
- 250 ml groentenbouillon
- 1 pakje (100g) Mon Chou
- geraspte kaas (de hoeveelheid bepaal je met je hart, niet met een weegschaal)
- peterselie en kervel naar smaak
- gemalen peper
Voorbereiding:
- Snij de bovenste 1 cm van de paprika af, verwijder de steel, de zaadlijsten en de losse zaden
- Kook de paprika’s 5 minuten voor in kokend water, giet af en zet in een ovenschaal. Leg de dekseltjes van de paprika’s even opzij.
- Snipper de ui
- Laat de blikjes doperwten/worteltjes en maïs uitlekken
Bereiding:
- Fruit de ui in een hapjespan tot deze glazig is
- Voeg de doperwtjes/worteltjes en maïs toe en schep om
- Blus de pan af met de helft van de bouillon
- Voeg de Mon Chou en geraspte kaas toe en roer tot een dikkige saus
- Voeg de peterselie en kervel toe
- Breng verder op smaak met peper. Waarschijnlijk is zout niet meer nodig door de bouillon.
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Verdeel de groenten over de in de ovenschaal staande paprika’s
- Plaats de paprika-dekseltjes weer bovenop de paprika’s
- Doe de rest van de bouillon naast de paprika’s in de ovenschaal
- Bak de paprika’s in 40 minuten in de oven gaar.
Ergens eind jaren 80 van de vorige eeuw bracht Blue Band een serie kookboekjes uit. In het kookboekje “Groenten” staat een recept voor gevulde paprika waar bovenstaand recept op is gebaseerd.