Courgettini met Zalmroomsaus

Het snijden is even wat werk, maar het bereiden zelf is in een paar minuten gebeurd. Een lekkere zalmroomsaus voor over de courgettini of over pasta. Zoals gebruikelijk voor 2 grote of 3 kleinere eters.

Ingrediënten:

  • 2 kleine courgettes
  • 300 gram gerookte zalmsnippers (2 bakjes a 150 gram)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 klein bekertje creme fraiche (125 ml)
  • 1 pakje kruidenkaas 200 gram
  • Olijfolie

Bereiding:

  • Snij de uien in kwart ringen, de tomaten en de paprika in blokjes. Snipper de knoflook
  • Maak courgettini van de courgettes met behulp van een spiraalsnijder of eventueel met een kaasschaaf
  • Fruit in een hapjespan in de olijfolie de ui, de knoflook en de paprika tot de ui glazig is.
  • Doe daarna de tomatenblokjes erbij.
  • Als dit lekker pruttelt de zalmsnippers erbij doen.
  • Als dit even gebakken heeft de kruidenkaas en de creme fraiche er doorheen laten smelten.  Roeren totdat het een saus is.
  • Meng als laatste de courgettini erdoor en laat even meewarmen. Het is lekker als dit nog een bite heeft.

Gebaseerd op dit recept op Smulweb.nl

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.