Het snijden is even wat werk, maar het bereiden zelf is in een paar minuten gebeurd. Een lekkere zalmroomsaus voor over de courgettini of over pasta. Zoals gebruikelijk voor 2 grote of 3 kleinere eters.
Ingrediënten:
- 2 kleine courgettes
- 300 gram gerookte zalmsnippers (2 bakjes a 150 gram)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 tomaten
- 1 groene paprika
- 1 klein bekertje creme fraiche (125 ml)
- 1 pakje kruidenkaas 200 gram
- Olijfolie
Bereiding:
- Snij de uien in kwart ringen, de tomaten en de paprika in blokjes. Snipper de knoflook
- Maak courgettini van de courgettes met behulp van een spiraalsnijder of eventueel met een kaasschaaf
- Fruit in een hapjespan in de olijfolie de ui, de knoflook en de paprika tot de ui glazig is.
- Doe daarna de tomatenblokjes erbij.
- Als dit lekker pruttelt de zalmsnippers erbij doen.
- Als dit even gebakken heeft de kruidenkaas en de creme fraiche er doorheen laten smelten. Roeren totdat het een saus is.
- Meng als laatste de courgettini erdoor en laat even meewarmen. Het is lekker als dit nog een bite heeft.
Gebaseerd op dit recept op Smulweb.nl