Zon en droog, sowieso twee favoriete woorden, maar ook in combinatie met tomaten helemaal prima. Bij deze een pastagerecht (met courgette pasta) met daarbij een saus met zongedroogde tomaten.
Ingrediƫnten
- 2 courgettes
- 350 gram kipfilet in blokjes
- 1 potje aan zongedroogde tomaten in olie, in reepjes gesneden
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika in blokjes
- 150ml kookroom
- geraspte grana padano kaas
- zout, peper, chilivlokken en gedroogde basilicum
Bereiding
- Verwarm een hapjespan en doe er de olie uit de pot zongedroogde tomaten in, in plaats van olijfolie of boter. Dit geeft extra smaak en voorkomt verspilling van de olie.
- Snipper de ui en knoflook, en bak samen met de chilivlokken tot de ui glazig is.
- Voeg de kipfiletblokjes toe, en bak tot ze rondom gekleurd zijn.
- Voeg de paprika en de reepjes zongedroogde tomaten toe en roerbak even mee.
- Voeg nu de geraspte grana padano kaas en de kookroom toe, en laat even pruttelen.
- Voeg daarna de courgettini en basilicum toe, laat een paar minuten meewarmen en serveer.