We hebben een slowcooker! Die moet natuurlijk uitgeprobeerd worden, dus we zijn recepten aan het googlen. Dit recept voor chili con carne is aangepast qua hoeveelheid (zoals altijd nu voor 2 grote of 3 kleine eters) en ook qua samenstelling, omdat de eerste versie voor ons gevoel veel te ‘nat’ was.
Ingrediënten
- olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 2 groene paprika’s
- 1 grote of 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram wortel
- 1 blik rode kidneybonen
- 1 blik bruine bonen
- blikje tomatenpuree
- 1 pakje tomatenblokjes
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- halve theelepel chilipoeder
- halve theelepel gerookte paprikapoeder
- halve theelepel kaneel
Eventueel voor erbij:
- Crème fraîche
- Driehoekige tortillachips (die dan weer niet koolhydraatarm zijn natuurlijk)
Instructies
Snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook even aan totdat de ui glazig wordt. Rul dan het gehakt in de pan erbij.
Snij intussen de wortel en de paprika in stukjes. Spoel de bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Doe de gesneden groente onderin de slowcooker. Doe de kruiden, de bonen, de tomatenpuree en de tomatenblokjes er bovenop. Doe daarop het gehakt met ui en knoflook.
Laat 6 uur pruttelen op ‘low’ of anderhalf uur op ‘high’ en daarna 2,5 – 3 uur op ‘low’ afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Roer het geheel 2 of 3 keer door tijdens het garen.
Dit is een aangepaste versie van https://eenbeetjebeter.be/2018/03/09/langzaam-gegaarde-chili-con-carne-puur/