Een lekker recept met kip en pittige chorizo, en natuurlijk de nodige groenten. Je kunt zowel bloemkoolrijst als gewone witte rijst gebruiken. In de beschrijving ga ik uit van bloemkoolrijst. Zoals altijd voor 2 grote of 3 kleine eters.
Ingrediënten:
- 400 gram (bloemkool) rijst
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 groene paprika in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 200 gram chorizo in blokjes
- 1 kipfilet in stukjes
- pakje gezeefde tomaten (300 gr)
- 1/2 theelepel cayennepeper
- olijfolie
Bereiding:
- snij de groentes en het vlees
- Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak hierin de stukjes kipfilet bijna gaar.
- Voeg de chorizoblokjes toe en bak even mee
- Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig is.
- Maak intussen de bloemkoolrijst in de keukenmachine.
- Â Meng in een kom de gezeefde tomaat met de cayennepeper en eventueel zout.
- Verwarm in een koekenpan nog wat olijfolie en bak hierin de bloemkoolrijst.
- Meng het tomatenmengsel door het chorizomengsel en laat even pruttelen.
- Serveer de rijst met daarop het chorizomengsel.
Gebaseerd op dit recept op lovemyfood.nl