Indiase boterkip met bloemkoolrijst

Een lekkere, kruidige, malse, Indiase boterkip, met bloemkoolrijst! Vertaald en omgerekend van een Amerikaans recept op https://www.ketoconnect.net/keto-butter-chicken/

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool (ongeveer een halve flinke bloemkool)
  • 350 gram kippendijfilet
  • 150 gram verse slagroom
  • 1,5 el boter
  • 1 klein blikje tomatenpuree (pas op, ze verschillen nogal in aantal koolhydraten!)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl kurkuma / koenjit
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 0,5 tl kaneel

Voorbereiding

  • Snij de kip in blokjes
  • Voeg de kurkuma, gemberpoeder, zout, chilipoeder en kaneel toe, meng goed door en laat een kwartiertje staan
  • Snipper de ui en de knoflook
  • Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine

Bereiding

  • Fruit de ui en knoflook in een pan met wat olie
  • Als de ui glazig begint te worden en geuren van ui en knoflook naar voren komen, voeg dan de gekruide kip toe
  • Als de kip er na een minuut of 5 redelijk gaar uitziet, voeg dan de slagroom en de tomatenpuree toe. Meng goed door.
  • Terwijl de kip nog een minuut of 10 suddert, doe de fijngemalen bloemkool in een pan met wat olie, en bak onder af en toe roeren gaar.
  • Serveer de boterkip met de bloemkoolrijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.