Goulash met bloemkoolrijst

*) In een eerdere versie van dit recept werd quinoa gebruikt, maar bloemkoolrijst bevat ontzettend veel minder koolhydraten en is net zo lekker

Maar dus, goulash met bloemkoolrijst. En uiteraard wel een makkelijke én lekkere versie, waarbij je met een half uurtje wel klaar bent! Zoals alle recepten, bedoeld voor 2 grote, of 3 middelgrote eters.

Ingrediënten

  • Een halve bloemkool, wat neerkomt op zo’n 400 gram bloemkool
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel johannesbroodpitmeel (als bindmiddel)
  • 1 blikje tomatenpuree (let hierbij op welk merk, ze verschillen bijhoorlijk in aantallen khd)
  • 0,5 liter heet water
  • 1 runderbouillonblokje

Wanneer je een erg rijk gevulde, met-veel-groenten-goulash wilt:

  • 200 gram sperzibonen

Voorbereiding:

  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika, en snij in niet al te kleine blokjes
  • Pel en snij de ui in niet al te kleine blokjes
  • Hak de knoflook wel in kleine stukjes
  • In je de versie met sperziebonen maakt: kook de sperziebonen een minuut of 5 voor terwijl je de rest aan het snijden bent

Bereiding:

  • Los het bouilloblokje op in de halve liter heet water
  • Neem een flinke pan, en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de ui, knoflook en paprikapoeder toe, en bak tot de ui zacht wordt
  • Voeg de paprika, de tomatenpuree en de bouillon en de eventuele sperziebonen toe, en laat nog een minuut of 15 koken.
  • Voeg, indien de saus binding nodig heeft, een theelepel johannesbroodpitmeel toe
  • Bereid de bloemkoolrijst door hem in de keukenmachine tot fijne stukjes te malen, en dat in de koekenpan in een minuut of 10 gaar te bakken. Schud regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  • Proef, en voeg naar believen nog zout en/of peper toe aan de goulash.

 

Geïnspireerd door het recept voor makkelijke goulash van 24 Kitchen.

1 thought on “Goulash met bloemkoolrijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.