Gewokte Chinese kool met kip en wortel

Een heerlijk gerecht met een oosters tintje en boordevol groente: Chinese kool met kip en wortel, in oestersaus. Zoals gebruikelijk bedoeld voor 2 grote of 3 middelgrote eters.

Ingrediënten:

  • 250 gram kipfilet
  • 1 Chinese kool
  • 2 grote of 4 middelgrote winterpenen
  • 1 ui
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel wijnazijn (kies een kleur die je lekker vindt, rood of wit)
  • 1 flinke theelepel sambal
  • gemberpoeder
  • circa 250 milliliter kippenbouillon

Voorbereiding:

  • Snij de kipfilet in blokjes, en doe in een kom. Voeg de honing, oestersaus, wijnazijn, sambal en gemberpoeder toe, en laat intrekken terwijl je de rest van de voorbereidingen doet.
  • Snij de Chinese kool in de lengte doormidden, en vervolgens in reepjes
  • Snipper de ui, snij de knoflook fijn
  • Snij de winterpeen in dunne ringetjes

Bereiding:

  • Doe de ui en knoflook in een hete wok en fruit aan.
  • Voeg de kipfilet met marinade en al toe en bak een paar minuten totdat de kip rondom wit is. (Voor zover je dat bij gemarineerde kip kunt zien natuurlijk)
  • Voeg de Chinese kool, wortelringetjes toe, en blijf omscheppen.
  • Voeg na een paar minuten de bouillon toe, en stoof verder totdat de groenten gaar zijn. Proef na een minuut of 10 à 15 aan een wortelringetje hoe ver de gaarheid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.