Een lekker en koolhydraat-arm recept voor gevulde courgette met gehakt en paprika, champignons en ui, sambal en geraspte kaas. Voor 2 grote of 3 middelgrote eters
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 300 gram gehakt
- 250 gram champignons
- 2 paprika’s
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels sojasaus/ketjap
- 100 gram geraspte kaas
- peper naar smaak (er zit vast genoeg zout in vanuit de ketjap)
Voorbereiding:
- Snij de courgettes in de lengte doormidden, en hol met een lepel de zaadlijsten uit de 4 helften, zodat je 4 “kano’s” krijgt. Snij de zaadlijsten in stukjes.
- Snij de champignons in plakjes
- Snij de ui doormidden en daarna in halve ringen
- Hak de knoflook fijn
- Halveer de paprika’s, verwijderd de zaadjes, en snij in blokjes
Bereiding:
- Verwarm olie in een pan, fruit de ui en knoflook aan, voeg het gehakt toe, en bak rul.
- Voeg de sambal, oestersaus en ketjap toe
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg de rest van de groente (champignons, paprika en gehakte zaadlijsten van de courgette) toe, en bak tot de champignons wat geslonken zijn.
- Tegen de tijd dat de oven warm is, doe dan de 4 courgette-helften in een ovenschaal, vul met een deel van de groentemix, en verdeel de rest van de groentemix over de schaal.
- Bestrooi met de geraspte kaas
- Bak in de oven voor circa 20 minuten bij 180 graden.