Gevulde courgette met gehakt en paprika

Een lekker en koolhydraat-arm recept voor gevulde courgette met gehakt en paprika, champignons en ui, sambal en geraspte kaas. Voor 2 grote of 3 middelgrote eters

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 300 gram gehakt
  • 250 gram champignons
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus/ketjap
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper naar smaak (er zit vast genoeg zout in vanuit de ketjap)

Voorbereiding:

  • Snij de courgettes in de lengte doormidden, en hol met een lepel de zaadlijsten uit de 4 helften, zodat je 4 “kano’s” krijgt. Snij de zaadlijsten in stukjes.
  • Snij de champignons in plakjes
  • Snij de ui doormidden en daarna in halve ringen
  • Hak de knoflook fijn
  • Halveer de paprika’s, verwijderd de zaadjes, en snij in blokjes

Bereiding:

  • Verwarm olie in een pan, fruit de ui en knoflook aan, voeg het gehakt toe, en bak rul.
  • Voeg de sambal, oestersaus en ketjap toe
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg de rest van de groente (champignons, paprika en gehakte zaadlijsten van de courgette) toe, en bak tot de champignons wat geslonken zijn.
  • Tegen de tijd dat de oven warm is, doe dan de 4 courgette-helften in een ovenschaal, vul met een deel van de groentemix, en verdeel de rest van de groentemix over de schaal.
  • Bestrooi met de geraspte kaas
  • Bak in de oven voor circa 20 minuten bij 180 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.