Cottage Pie

Een shepherd’s pie met rundvlees in plaats van lam blijkt een cottage pie te heten. Bij deze dus, een koolhydraat-arme cottage pie!

Ingrediënten:

  • Voor de vlees/groente laag:
    • 300 gram gehakt
    • 2 winterpenen
    • 3 stengels bleekselderij
    • 2 middel uien of 1 hele grote ui
    • 1 blikje tomatenpuree
    • Bouillon die overblijft na het maken van de puree-laag
    • Zout en peper naar smaak
    • Eventueel een klein theelepeltje sambal
    • Olijfolie
  • Voor de puree-laag:
    • 1 bloemkool
    • Tijm
    • 0,5 liter bouillon
    • 3 flinke eetlepels boter, in stukjes
    • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding:

  • Snij de bleekselderij in stukjes
  • Snipper de uien
  • Was en schrap de winterpenen, snij in de lengte in kwarten (dus twee keer door de helft) en snij die weer in kleine plakjes.

Bereiding:

  • De puree-laag:
    • Snij de bloemkool in roosjes, en kook deze 20 minuten in de halve liter bouillon tot ze zacht zijn.
    • Haal met een schuimspaan de bloemkool uit de pan (of gebruik een vergiet, maar vang de bouillon dan op) en doe deze in de keukenmachine.
    • Voeg de stukjes boter toe en hak fijn. Voeg indien nodig een paar eetlepels kippenbouillon toe wanneer het niet smeuïg genoeg is.
    • Breng op smaak met de tijm, en eventueel peper en zout.
  • De groente/vlees-laag:
    • Doe de olijfolie in een pan, en fruit de ui. Indien je voor de smaak wat sambal wilt toevoegen, is dit ook het moment.
    • Voeg het gehakt toe en maak het rul.
    • Voeg de wortel, bleekselderij en overgebleven bouillon toe en laat het een paar minuten inkoken.
    • Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door.
  • Samenstellen van de pie:
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Vet een ovenschaal in.
    • Doe eerst het ingekookte groente/vlees-mengsel in de ovenschaal.
    • Doe daarbovenop de puree en strijk glad.
    • Maak met een vork lijntjes in de puree
    • Bak 30 minuten op 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.