Vegetarische groene curry met courgette

In de eigen moestuin doen vooral de courgettes het erg goed, wat betekent dat we erg creatief kunnen zijn met allemaal verschillende courgette-recepten. Deze keer een groene curry (want: lekker) met courgette (want: courgette). En voor wie dat belangrijk vindt: vegetarisch.

Ingrediƫnten

  • 400 gram bloemkool
  • 600 gram courgette
  • 1 flinke ui
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el groene currypasta
  • 2 tomaten
  • Koriander
  • 100 gram geroosterde cashewnoten
  • Zout, peper, knoflook en citroen-/limoensap naar eigen smaak
  • Olie

Voorbereiding

  • Snipper de ui
  • Snij de courgette in blokjes van +/- 2 bij 2 cm
  • Snij de tomaten in blokjes
  • Hak de bloemkool in de keukenmachine tot bloemkoolrijst

Bereiding

  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet aanbranden! Haal ze er daarna weer uit en laat ze in een schaaltje afkoelen.
  • Verhit de olie in de plan en bak de currypasta even aan totdat deze lekker gaat ruiken.
  • Voeg de ui toe en bak even glazig.
  • Voeg de courgetteblokjes en tomatenblokjes toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat en tijdje pruttelen.
  • Bak in de koekenpan met olie ondertussen de bloemkoolrijst gaar. Gebruik een deksel om het wat sneller te laten garen.
  • Voeg vlak voor alles klaar is de koriander toe aan de curry en verhit even mee.
  • Breng verder op smaak met zout, peper, knoflook en citroen- of limoensap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.