In de eigen moestuin doen vooral de courgettes het erg goed, wat betekent dat we erg creatief kunnen zijn met allemaal verschillende courgette-recepten. Deze keer een groene curry (want: lekker) met courgette (want: courgette). En voor wie dat belangrijk vindt: vegetarisch.
Ingrediƫnten
- 400 gram bloemkool
- 600 gram courgette
- 1 flinke ui
- 250 ml kokosmelk
- 2 el groene currypasta
- 2 tomaten
- Koriander
- 100 gram geroosterde cashewnoten
- Zout, peper, knoflook en citroen-/limoensap naar eigen smaak
- Olie
Voorbereiding
- Snipper de ui
- Snij de courgette in blokjes van +/- 2 bij 2 cm
- Snij de tomaten in blokjes
- Hak de bloemkool in de keukenmachine tot bloemkoolrijst
Bereiding
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet aanbranden! Haal ze er daarna weer uit en laat ze in een schaaltje afkoelen.
- Verhit de olie in de plan en bak de currypasta even aan totdat deze lekker gaat ruiken.
- Voeg de ui toe en bak even glazig.
- Voeg de courgetteblokjes en tomatenblokjes toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe en laat en tijdje pruttelen.
- Bak in de koekenpan met olie ondertussen de bloemkoolrijst gaar. Gebruik een deksel om het wat sneller te laten garen.
- Voeg vlak voor alles klaar is de koriander toe aan de curry en verhit even mee.
- Breng verder op smaak met zout, peper, knoflook en citroen- of limoensap.