Pasta met pesto en tomatensaus

Pestopasta, heerlijk! In de Trouw van 24 juni schrijft Karin Luiten een lekker recept voor pasta met pesto en tomatensaus. Erg lekker, en zeker het maken waard. Maar omdat ik hem heel iets anders maak dan zij beschrijft hier toch een iets eigen draai: gewoon in de pan, en niet in de oven. En Karin kookt altijd – terecht – zonder pakjes en zakjes, maar pesto zit gelukkig in een potje 🙂

Ingrediënten

  • 200 gram pasta of pastavervanger, in ons geval courgetini (pasta gemaakt van courgette) maar dit is vast lekker met je favoriete pastasoort
  • 500 gram tomaten
  • 200 gram spinazie
  • 1 klein potje groene pesto
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 2 flinke knoflooktenen
  • 1 bol mozzarella
  • Gran padano kaas
  • Chili-vlokken
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie

Voorbereiding

  • Snij de ui in vieren en daarna in kwart-ringetjes
  • Snipper de knoflooktenen
  • Snij de tomaten in wat grotere blokjes
  • Snij de mozzarella ook in wat grotere blokjes

Bereiding

  • Doe wat olie in een pan en fruit daarin de uit en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tomaten, chili-vlokken en naar smaak zout en peper toe, en laat zacht worden.
  • Kook ondertussen de pasta gaar. Gebruik je met als wij courgetini, dan kun je deze stap overslaan.
  • Doe de spinazie bij de pastasaus en laat gaar worden.
  • Doe de helft van het potje pesto door de pastasaus en verwarm mee.
  • Doe twee-derde van de mozzarella door de pastasaus en laat smelten.
  • Doe wat gran padano kaas door de saus, als smaakmaker.
  • Wanneer de pasta gaar is en de saus er mooi sauserig uit ziet, doe dan de pasta op een bord,  een goeie schep saus er overheen, een lepeltje pesto in het midden van de borden, en de verspreid overgebleven blokjes mozzarella rondom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.